Interventiepakket

Lees meer over het interventiepakket in onze brochure

Lees meer over het interventiepakket in onze brochure

Taal in Blokjes is een interventiepakket voor de behandeling van (risico)leerlingen uit groep 3, 4 (en 5) met lees- en/of spellingproblemen op de basisschool en het speciaal basisonderwijs. Het pakket kan ook worden ingezet bij de voorschotbenadering in groep 2.

Het interventiepakket is speciaal ontwikkeld voor de begeleiding en behandeling van leerlingen met lees- en spellingproblemen, waaronder dyslexie. Het interventiepakket sluit aan bij de zorgtaak van scholen en bij de huidige wetenschappelijke opvattingen over dyslexie. Het is een aanvullend, remediërend pakket, dat naast diverse taalmethodes kan worden gebruikt.

Taal in Blokjes is ontwikkeld voor het onderwijs, maar wordt ook toegepast in praktijken voor logopedie, orthopedagogiek en remedial teaching.

Taal in Blokjes is een uitsnede van de F&L methode® (Fonologische en Leerpsychologische methode). Deze methode is wetenschappelijk onderzocht en evidence-based. De F&L methode®  is een klankgerichte, hooggestructureerde methode die al 30 jaar bij Stichting Taalhulp en andere instituten wordt toegepast voor de individuele behandeling van dyslexie.

Klik hier voor meer informatie over de F&L methode

Klik hier voor meer informatie over de Taal in Blokjes

Klik hier voor meer informatie over het Schoolarrangement

De onderdelen van het interventiepakket zijn apart te bestellen. Als u een (proef)bestelling opgeeft, ziet u het totaalbedrag. Bij een bestelling krijgt u de rekening per e-mail. Nadat u betaald heeft, wordt uw bestelling opgestuurd.

Klik hier om het interventiepakket te bestellen

Materialen en werkvormen

Taal in Blokjes heeft verschillende materialen zoals klankblokken, klank-teken kaartjes, letterlijn, leeskwartetten, springpleinen voor de analyse van klanken en klankgroepen, magnetische letters, woordbouwkaartjes, woordstructuurkaartjes, poster, dobbelspel en klankenbingo.

Bekijk alle materialen

Werkboeken en handleidingen

DSC_4560Er zijn 9 werkboeken van het niveau klankzuiver, bijna klankzuiver (stomme klinkers en klankverkleuringen), klankregels en morfologische regels. De opbouw van de werkboeken is cumulatief, de stof van voorgaande werkboeken wordt herhaald in nieuwe werkboeken. De werkboeken zijn voor zelfstandig gebruik. Elk werkboek heeft een handleiding met de ingevulde werkbladen van het werkboek, veel extra werkvormen en uitleg over de materialen van het interventiepakket.

Meer informatie over de werkboeken en handleidingen Taal in Blokjes

Taal in Blokjes kan individueel, in groepjes en voor de hele klas worden ingezet. Veel werkvormen zijn bij uitstek geschikt voor interactief gebruik. Leerlingen kunnen samen opdrachten maken en nakijken.

 

Taal in Blokjes wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe materialen.
Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.