Een goed geautomatiseerde klank-teken koppeling is nodig voor het leren lezen en spellen. Met de klank-teken kaartjes van Taal in Blokjes worden de letters geleerd met een kleurcode voor klanken. Elk groepje klanken heeft zijn eigen kleur: korte klinkers zijn groen, lange klinkers zijn geel, tweeteken klinkers zijn rood, stomme klinkers zijn oranje en medeklinkers zijn blauw.

Taal in Blokjes heeft twee soorten klankteken kaartjes:

  • kaartjes met kapstokwoorden en plaatjes,
  • gekleurde kaartjes met letters.

De kaartjes met kapstokwoorden en plaatjes zijn makkelijker door de extra ondersteuning. Beide  kaartjes staan op de letterlijn (tweezijdig) en hebben een bijbehorende poster.

Speciaal voor in de klas: grote klank-tekenkaarten voor letterlijn en letterplank, kant A. Combineer deze grote kaarten in de klas met de bijbehorende klank-teken kaartjes met kapstokwoorden en  plaatjes. 

Speciaal voor in de klas: grote klank-tekenkaarten voor letterlijn en letterplank, kant B. Combineer deze grote kaarten in de klas met de bijbehorende klank-teken kaartjes met letters.

Tip 1: combineer de kaartjes met kapstokwoorden en plaatjes met het werkboek
Voorlopertje Taal in Blokjes, met de letterlijn en met de bijbehorende poster in de klas.

Tip 2: laat de leerlingen de kapstokwoorden van de kaartjes bouwen met de klankblokken.

Tip 3: laat de leerlingen oefenen in duo’s met de klank-teken kaartjes: eerst klanken benoemen op snelheid. Daarna om de beurt bij elk kaartje een woord bedenken.