Alle werkboeken (deel 1 t/m 8) zijn herzien en in kleur
In de kleurenversie heeft elke bladzijde gekleurde voorbeelden zodat de leerling snel begrijpt wat de bedoeling is en zelfstandig aan de slag kan. Extra instructie kan meestal worden beperkt tot: “kijk naar het voorbeeld”. Bij de versie zonder kleur moest de leerling zelf alle kleuren voor klanken aanbrengen en was er meer instructie van de leerkracht/hulpverlener nodig.
Onder begeleiding kunnen de werkboeken met voorbeelden op elke bladzijde ook aan ouders worden meegegeven om thuis te oefenen.
Werkboek 9 is nieuw!
Werkboek 9 behandelt onder meer de regel voor de ch/g, regel voor de korte en de lange klinkers in lange woorden, vaste woordstukjes en nog veel meer!
Woordkwartetten 4 en 5
Als vervolg op de woordkwartetten 1 (niveau werkboek 1 +2+3 ), 2 (werkboek 4+5), 3 (werkboek 6 en hoger), zijn nu ook de woordkwartetten 4 en 5 uit.
Woordkwartet 4: klankverkleuringen op r en l (eer/oor/eur, kleefletters enz.) voor werkboek 7 en hoger.
Woordkwartet 5: regels voor de lange en de korte klinkers, voor werkboek 8 en hoger.
Speciaal voor de jonge leerlingen vanaf groep 2:
Klank-teken kaartjes met foto’s en kapstokwoorden
De klank-teken kaartjes met foto’s en kapstokwoorden kunnen worden gecombineerd met de grote kaarten (zie onder) voor de letterlijn of letterplank in de klas.
Speciaal voor in de klas:
Grote klank-teken kaarten voor letterlijn en letterplank, met en zonder kapstokwoorden
Op deze grote kaarten van zwaar karton staan alle klanken in het groot, om bijvoorbeeld op te hangen in het lokaal. De set bevat dezelfde klanken als de klank-teken kaartjes. Op de achterkant staan de klanken met kapstokwoorden en foto’s.